tirsdag, juni 19, 2007

Phil Parnell 3: Funky feet (Village Studio)

Matthew Herbert og Finn Burich er ikke uden skyld
Herbert har været med til at sætte den musikalske dagsorden indenfor de seneste 10 år, med nye definitioner af electronica og til tider dogmatiske idéer om hvordan musikken skal skabes. Finn Burich er basunist og har siden starten af 80'erne været med til at sætte den musikalske dagsorden på den jyske trad. jazz scene, man kunne nærmest kalde ham den jyske frokostjazzkonge. Burich har også haft et samarbejde med gospelsangerinden Lillian Boutté igennem mange år, siden 1996 har de lavet en vinterturné som har bragt dem ud i mange afkroge af Danmark.
I de senere år har Boutté taget pianisten Phil Parnell fra New Orleans med på turnéerne. Parnell har boet i London i de sidste 10 år og spiller fast sammen med Matthew Herbert. Den klassisk uddannede Herbert har brugt Parnell som sin jazzlærer. I Lillian Boutté og Finn Burichs band mødte Parnell trommeslageren Espen Laub (von Lilienskjold) og bassisten Torben Bjørnskov. "The rhythm section was tight. It was tighter than the Democratic Party faced with midterm elections in the sixth year of a baby Bush Presidency" skriver Parnell om de to på coveret til pladen Funky Feet. Den er resultatet af de tre musikeres møde. Phil Parnell 3 er en blanding af tight funky New Orleans jazz, frie associationer og elektroniske forvrængninger og effekter.
På pladen er numre som Funky feet og Purple gazelle forrygende eksempler på funky New Orleans og elektroniske påhit. Men det betyder ikke at de kan andet, der er flere improviserede frie passager som bygges op, pilles ned og til sidst finder et leje med groove. På numre som Torbsong og Ballad bruges elektroniske effekter meget fremtrædende. Men man er alligevel aldrig i tvivl om at det er en trio.
Denne plade holder 100% og lidt til. Espen Laub og Torben Bjørnskov spiller bagdelen ud af bukserne, de er ikke bange for at eksperimentere. Spørgsmålet er om Espen Laub nogensinde har spillet så fantastisk, han er helt forrygende og Bjørnskov holder sig heller ikke tilbage.
Pladen er udgivet på Parnells eget selskab Village Studio Records, og kan bla. downloades på Bugge Wesseltofts site Bugges Room, hvor Phil Parnell 3 sidste år var november måneds kunstner.
Bonusinfo:
Phil Parnell har også spillet med Astrud Gilberto, Bettye Lavette, Roisin Murphy, Bo Diddley og Bugge Wesseltoft.Bonusinfo 2:
Espen Laub
spiller også i
Blood Sweat Drum’n’Bass Big Band og Klüvers Big Band.
Bonusinfo 3:
Torben Bjørnskov
lavede i 2004 triopladen Changes med Karsten Bagge og Kasper Villaume.

Phil Parnell: www.philparnell.com
My Space: www.myspace.com/philparnell3
Video med Liveoptagelse fra Oslo: www.buggesroom.com/qt/philparnell3.mov

Ingen kommentarer: