torsdag, juni 14, 2007

Gunde on Garner: "...Songs that could have been played by Erroll Garner - If he had only known them..." (Stunt)

Et stykke musikalsk Pernille chokolade
Henrik Gunde er for mange kendt som pianisten i Katrine Madsens band, Fredrik Lundin Overdrive og The Orchestra. Han har også siden 1995 haft sin egen trio, uden han dog har udsendt nogen plade med den. Trioen der består af Gunde, bassisten Nicolas Kock og trommeslageren Steen Holm har spillet materiale som Erroll Garner også har spillet. De har lavet et hav af koncerter og har fornøjet mange publikummer med den udadvendte og positive musik.
Nu udsender Stunt Records endelig en plade med trioen, men ikke med musik af Erroll Garner, men melodier som Erroll Garner kunne have spillet, hvis bare han havde kendt dem.
Billy Joels Just the way you are og New York State of mind, Gasolin's Kloden drejer stille rundt, Tim Christensens Love is a matter of... og Norah Jones' Don't know why er blandt de moderne bidrag. En skærslippers forårssang, Månestrålen, Sangen om Larsen og Skibet skal sejle i nat er blandt de ældre indslag. Alle melodierne spilles som var det Erroll Garner, de ryger lige ned i gabet som var det et stykke Pernille chokolade. Vi kender ovenikøbet melodierne! Den her plade er et fuldendt eksempel på antidepressiva for det danske jazzfolk. Er humøret i bund og banker tristessen på døren? Nup en stribe melodier med Henrik Gunde!
Pladen hedder "...Songs that could have been played by Erroll Garner - If he had only known them..."
Overflødig bonusinfo:
Kloden drejer stille rundt oversættes på coveret til The earth turns slowly, på Palle Mikkelborgs plade To whom it may concern fra 2005 oversættes den til The quiet turning of the earth. Men det er også to meget forskellige udgaver!

Bonusinfo 2:
Henrik Gunde er ikke den første danske jazzpianist der har kastet sig over Love is a matter of...Hans Esbjerg havde den med på pladen Nice noise sweet silence fra 2001.

Henrik Gunde Trio: www.gundeongarner.dk

Ingen kommentarer: