mandag, juni 02, 2008

Mikkel Ploug Group feat. Mark Turner: Harmoniehof (Fresh Sound)

Dansker på internationalt guitartogt

Det er gruppens anden CD på det spanske pladeselskab Fresh Sound. Guitaristen Mikkel Ploug står i spidsen for kvartetten der består af den amerikanske saxofonist Mark Turner, den danske bassist Jeppe Skovbakke og den irske trommeslager Sean Carpio.
Mark Turner lavede 1998-2001 nogle bemærkelsesværdige plader for Warner og begyndte i samme periode at spille sammen med guitaristen Kurt Rosenwinkel. Et betydningsfuldt makkerskab, som vi har hørt på bla. Rosenwinkels Heartcore og og Next step. Nu er Mark Turner ved at have et betydningsfuldt makkerskab med endnu en guitarist. Kvartetten har turneret en del sammen siden den sidste pladeudgivelse og samarbejdet mellem Turner og Ploug er ved at være sammentømret. De spiller sammen, åbner op for hinanden, fletter toner sammen og skaber nye veje.
Der veksles mellem ballader og mere pågående dynamiske numre. Mikkel Ploug har skrevet og produceret pladen og han kan ikke roses nok for det flotte og professionelle stykke arbejde han har lagt for dagen. Et arbejde der med rette har vækket interesse i udlandet. Mon ikke også det gør herhjemme?
Bonusinfo:
Mikkel Ploug spiller flere koncerter under Cph Jazzfestival, bla. på Lades d. 4. juli og Kvarterhuset d. 5. juli,
My Space: www.myspace.com/ploug

Ingen kommentarer: