mandag, juni 02, 2008

Jesper Thilo får IFPI's ærespris


Saxofonisten Jesper Thilo er årets modtager af pladebranchesammenslutningen IFPI's ærespris. Han meldte sig ind Dansk Musikerforbund d. 1. maj for 50 år siden og har siden været en af de mest aktive jazzmusikere herhjemme. Det store folkelige gennembrud fik han som en af de mest markante blæsere i Radioens Big Band op gennem 70'erne, men havde allerede indenda markeret sig hos bla. Arnvid Meyer, hvor han nåede at spille med de mange gæstende amerikanske musikere, som feks. Ben Webster, som også har været en væsentlig inspirationskilde for Thilo.
Jesper Thilo er musiker af den gamle skole, han er klassisk uddannet på det kgl. danske Musikkonservatorium i København, hvilket gjorde ham svært kvalificeret til orkestre, hvor der skulle spilles fra bladet, som feks. Ernie Wilkins Almost Big Band og flere andre. Han udgav i 1980 sin første plade i eget navn. Materialet blev hentet i den store amerikanske sangbog og det har han iøvrigt holdt sig til lige siden. Han har som kapelmester lavet plader sammen med bla. Clark Terry, Al Grey, Harry "Sweets" Edison, Sir Roland Hannah og Hank Jones. Han har altid benyttet nogle af de fineste danske jazzmusikere som sidemen; Søren Kristiansen, Olivier Antunes, Frands Rifbjerg, Svend Erik Nørregaard etc. Sidste år udsendte han pladen Jazz a la carte.
Jesper Thilo lavede i 2000 den anbefalelsesværdige bog Man ska' ku' se komikken, der handler om Thilo's spændende og underholdende musikerliv. I 2006 medvirkede han i DR's børneprogram Sigurd & Big Bandet, hvor han spillede figuren Dr. Jazz, der vidste alt om jazzens historie.
Prisen overrækkes på fredag d. 6. juni på Copenhagen Jazzhouse i forbindelse med Danish Music Awards Jazz.
Bonusinfo:
Jesper Thilo spiller som vanligt ved en lang række koncerter under sommerens jazzfestivaller, her må du simpelthen selv tjekke de respektive festivalsites.
Der er ingen webhenvisninger her til sidst, da Thilo som før nævnt er af den gamle skole, og My Space er ikke en promoveringsmulighed på nettet for Thilo, men pletten midt på scenen lige foran mikrofonen.

Ingen kommentarer: