søndag, november 13, 2011

Anderskov Accident: Full circle (ILK)

Jacob Anderskovs musikalske ulykke er tilbage med album nr. 4. Der er sket meget siden debutalbummet kom i 2002. Flere musikere er skiftet undervejs. Men kapemesteren er sammen med trompetisten Kasper Tranberg stadig medlemmer i Danmarks sejeste freeform-psychelidelica-groove-jazz orkester. Der spares ikke på ud-af-kroppen lydene. Det føles som om jeg surfer på en lydbølge i et parallel univers, når jeg lytter på Anderskov Accident. Med tilføjelsen af trommeslageren Tom Rainey - der er mest kendt for sit engagement hos saxofonisten Tim Berne - er der lagt en bulet bund for musikken. Han er sammen med bassisten Nils Davidsen garanter for det skæve groove.

Nummeret Portrait of a lullaby as an upper er en dejlig spacet ballade. Anderskov indleder med en beskidt Wurlitzer-intro. Mads Hyhne (trombone), Laura Toxværd (sax) og Kasper Tranberg (trompet) står pænt med deres blæsere og kigger blidt på. Anderskov forsøger at få den lille til at sove, efter noget tid tager Tranberg over og fortæller med sin klare trompetstemme at nu skal den lille sove, der er også en dag i morgen. Det går ikke så godt med putteriet. Lillen er pivvågen. Nummeret er et flot eksempel på at, Anderskovs musik er så rigt på billeder.
Det er sine steder et krævende album at lytte på. Vil man som lytter brugen tiden på musikken, belønnes man med et berigende og givende album.
www.jacobanderskov.dk

Ingen kommentarer: