søndag, november 13, 2011

Steen Rasmussen Quarteto: Em São Paulo (Calibrated)

Han har tidligere lavet to fine albums med brasiliansk inspireret jazz. Tredje gang løfter pianisten og kapelmesteren Steen Rasmussen niveauet endnu en gang. Det er stort set de samme musikere han har benyttet siden albummet Primeiro amor fra 2007. Det er kun bassisten Torben Westergaard der er skiftet ud med Fredrik Damsgaard undervejs. Jonas Johansen på trommer og percussion, Jacob Andersen på percussion og Lis Wessberg på trombone og vokal har været med hele vejen. 

Denne gang har Rasmussen taget musikerne med til São Pauloi Brasilien. Her har de indspillet en fin blanding af musik af nyere brasilianske komponister som Leo Minax og Flavio Henrique, klassikere som Caetano Veloso's Coracão Vagabondo, et par stykker af kapelmesteren selv, bla. den lækre bossa Carla og en fortolkning af Danseorkstrets København, en sang fra bandets 2009-album, som Jacob Andersen har skrevet. Her er det så i stedet på portugisisk og er blevet til Copenhaquen. Det er brasilianerne Marcia Lopes og Fabio Cadore der er med til, at give sangen det autentiske bossa-touch. De medvirker på flere numre på pladen og tilføjer en ekstra dimension til musikken. Maria Lopes bløde og sensuelle stemme har ikke probelmer med at bryde igennem til det kølige nordiske efterår.

Jeg har til tider ret svært ved at høre at det er et dansk album. Steen Rasmussen har en særlig fornemmelse for at lave nutidig bossa nova med en snert jazz og samba. Han er feks. ikke bleg for at smide saftige synth-strygere ind under klaverets klange. Rasmussen står i spidsen for et sammenspillet band, der har lavet det bedste danske bossa-album i mange år.
myspace.com/steenrasmussen

Ingen kommentarer: