lørdag, december 12, 2015

Mikkel Nordsø Band: Diving in Space for 3 decades (Stunt)

Han var guitarguden i firserne i Sneakers. Han havde allerede inden da vist sit store talent i Buki Yamaz - hvor latin, funk, jazzrock og andet godt blev rådyrket. Det var noget af det som han genoptog i 1985, da han startede Mikkel Nordsø Band. Siden da har han holdt sammen på bandet med Peter Danstrup på bas, Jacob Andersen på percussion, Ole Theill på trommer og Ben Besiakov på keyboard. Mikkel Nordsø er en mangesidet kunstner med musikalsk inspiration fra både verdensmusik, rock, jazz, latin og funk.

Pladen byder på en musikalsk rundtur i Mikkel Nordsø Bands univers. Vi kommer vidt omkring. Der er åbningsnummerets smooth jazz tendenser. Der er Thanks, hvor Palle Mikkelborg gæster på trompet. Det starter ud i et Miles Davis lignende groove, der endda også omkring noget østerlandsk. Det er viltert og med heftig elspade, lækker Rhodes og en skarp Mikkelborg trompet. Nummeret er et klart højdepunkt på pladen. Rapperen Al Agami kigger forbi på I like When U Do, der lyder som noget der er lavet for tyve år siden. Det er med en Maceo Parker-lydende sax - der trakteres af David Sanborn. Det slæbende beat er en tung sten om benet på nummeret, der aldrig kommer afsted. Selv om Nordsø sender en George Benson lignende guitar-solo ind over nummeret, er det stadig noget rod. Hvis der havde været en anden til at lave nummerets beats, kunne det måske have gået i en meget bedre retning - måske kunne det også have inspireret Al Agami til et strammere rap.

Langt bedre går det, når der smides noget latin i maskineriet. Mikkel Nordsø Bands nyeste medlem cubaneren og congasspilleren Eliel Lazo synger superfedt på Mambo lady. Mikkel Nordsø sender nogle kærlige tanker til Carlos Santana, med den suveræne guitar i nummeret. Pladen lukker ned med en omgang Palle Mikkelborg classic. Svævende lange sfæriske toner fra trompeten iblandet en god portion effekter serveres på Thanks Part Two, hvor Nordsø supplerer på effektladet guitar. Diving in Space for 3 Decades er en blandet landhandel. For dælen da, hvor får jeg lyst til at høre Mikkel Nordsø Band live.

Ingen kommentarer: