onsdag, december 30, 2015

Ole Kock Hansen & Thomas Fonnesbæk: Fine Together//Nordic Moods (Stunt)

Ånden fra bassisten Niels Henning Ørsted-Pedersen der døde i 2004, er i allerhøjeste grad til stede på denne plade. For det første er det NHØP's barndomsven og mangeårige musikalske samarbejdspartner Ole Kock-Hansen der sidder ved pianoet. For det andet er meget af materialet noget som NHØP beskæftigede sig med i løbet af karrieren. Desuden er der blevet plads til tre af NHØP’s bedst kendte kompositioner; Those who were, Uncharted land og My little Anna.

Det er bassisten Thomas Fonnesbæk der har den svære rolle som stand in/suppleant for NHØP. Det løser han ret enkelt. Han prøver ikke på at lyde som NHØP. Han har hentet stor inspiration hos mesterbassisten. Han er dog først og fremmest Thomas Fonnesbæk i kraft af sin aflklarede musikalske modenhed. 

Det handler ikke kun om NHØP, det handler også om Leo Mathisen, der både hyldes på Ole Kock Hansens Blues for the Lion og ligeledes er repræsenteret ved kompositionen Bell, som Mathisen skrev til sin kone Isabella. Det handler også om norden med en enkelt islandsk og flere svenske folkemelodier. Det handler også om C.E.F. Weyse med Natten er så stille og Altid frejdig når du går. Det er musik der udføres perfekt i jazzede versioner. Thomas Fonnesbæk understreger med al tydelighed hvorfor han er en så eftertragtet sideman. Det swingende og sikre medspil han giver Ole Kock Hansens elegante pianospil er en af de store gevinster på pladen. Der er mange der vil finde stor glæde ved denne plade, der emmer af Norden, højskoler og virtuost sammenspil. 

Ingen kommentarer: