torsdag, december 31, 2015

Vinding Pilc Mazur: Composing (Storyville)

Med udgangspunkt i komponsisten Arnold Schönberg der sagde, at komponere var som langsom improvisation og Wayne Shorter der sagde: "To hell with rules, I'm going for the unknown”, har tre musikalske enere lavet albummet Composing. Her komponerer de real time mens de improviserer. Den gamle erfarne bassist Mads Vinding, pecussionisten Marilyn Mazur og den franske pianist Jean Michel har lavet albummet Composing, hvor de sammen spiller frit.

Det er næsten fem år siden at Vinding lavede Open Minds sammen med Pilc, dengang var det i et mere tradtionelt klavertrio setup med Billy Hart ved trommerne. 
Albummet Composing er delt op i 2 suiter. Den første i 7 dele afsluttes med jazzstandarden Alice in Wonderland. Mens den anden suite indeholder My one and only love. Trioen kan den svære kunst at gå direkte fra et sfærisk flydende spil til hårdt swingende triospil, hvor Pilc sætter ild til de to danske medspillere. Der er en vitalitet og løssluppenhed i trioens sammenspil. Mads Vinding tager ingen uoverlagte chancer og holder erfarent sammen på jazzen. Marilyn Mazur er percussionist og danser som vanligt ved trommerne i en grad, så man tager sig selv i at danse med, når man nærlytter til hendes spil. Pilc er et overflow af kreative idéer. Han holder ikke igen på godterne, der deles rundhåndet ud til lytterne. Composing er fri i sjælen og tæt forbundet med jazzens snirklede stier. Vinding, Mazur og Pilc har ikke problemer med at finde vejen sammen.

Ingen kommentarer: