torsdag, maj 19, 2016

Lars Bech Pilgaards Slowburn: Som Før (Momeatdad) LP

Det er den tredje LP fra Lars Bech Pilgaards Slowburn siden 2012. Sammen med bassisten Thommy Andersson, klarinetisten Lars Greve og trommeslageren Thomas Eiler har Pilgaard skabt et band, der indtager en særposition på den danske jazz og musikscene. Det er musik der utæmmet befinder sig i et skramlet univers. Et univers hvor man har det bedst i skyggerne, der hvor det enkle og lyse ikke kommer ind. Den på en gang komplekse og alligevel simple no wave og den minimalistiske avantgarde sætter sit tydelige præg på musikken.

Lars Bech Pilgaard giver om muligt et endnu stærkere og sammenhængende lydbillede af en tid, hvor indtryk fra hele verden vælter ind over os. Kvartettens improvisationer og sammenspil, hvor minimalismens gentagelser bruges som afsæt, til de enkelte numres udvikling undervejs er intense og stærke. Lars Bech Pilgaard har på det seneste været aktuel med så forskellige projekter som Bisse, Klimaforandringer, SVIN og de mere eksperimenterende Laser Nun og Sav. Alle nogle spændende og gode projekter. 

Slowburn er i den sammenhæng noget særligt. Det er et helle, hvor Pilgaard samler op og spreder ny musik. Som Før udgives som de to tidligere albums på vinyl. Denne gang på grøn vinyl. Albummet skal have den allerstørste ros herfra. Jeg var begejstret for de foregående albums. Som Før placerer sig i en klasse for sig. Det er helende, nutidig dansk musik, der på tværs af genrer bruger løs af minimalisme, jazz, impro, rock, world og klassisk. 

Ingen kommentarer: