tirsdag, maj 24, 2016

Kenneth Dahl Knudsen: We’ll meet in the rain (Two Rivers Records)

Stilen er ubetinget international og storladen. Det kan da godt være at Kenneth Dahl Knudsen er fra det nordjyske. Men han er også en bassist der har rejst rundt i verden og suget en masse indtryk til sig. Det er fire år siden at hans forrige album udkom. I mellemtiden er der sket meget med musikeren Kenneth Dahl Knudsen. Han er modnet som musiker. Det er blevet endnu tydeligere, at han har noget på hjerte. Han vil gerne fortælle en historie med musikken. Det er et nyt kapitel i Kenneth Dahl Knudsens liv.

Han bruger hele 19 musikere til at fortælle historien. Han har selvfølgelig selv skrevet og arrangeret al musikken, hvor der både er blevet plads til vokal, strygere og blæsere. Han er god til at give plads til de enkelte musikere undervejs. Musikken kan være solbeskinnet - som på det brasiliansk inspirerede nummer Dapo, hvor Linda Jozefowski’s fløjte sætter sit tydelige præg. Den ti minutter lange A Merry Song har trukket strygerne langt frem. Ligesom Marie Seferian’s ordløse vokal får lov til at fylde på nummeret, der næsten opfører sig som et stykke småsymfonisk filmmusik. 

Kenneth Dahl Knudsen er god til at bruge melodistykkerne og indenfor den ramme lade musikken vokse frem. Stemningerne svinger i mellem regnen, skyerne og solen. We'll meet in the rain er et vellykket album fra en omrejsende dansk jazzbassist, der har opfanget indtryk fra verden omkring ham (og os). Pladen er udgivet på det engelske pladeselskab Two River Records og i det hele taget et glimrende eksempel på at jazzen trives på tværs af grænser - noget musikken i høj grad symboliserer.

Ingen kommentarer: