søndag, maj 08, 2016

Margrete Grarup: Walk with me (Storyville)

I 2014 modtog Margrete Grarup den Nordjyske Jazzpris. At det var en nordjysk pris var ikke tilfældigt. Det var nemlig i selvsamme region at hun siden 1990 havde huseret i jazz, blues og gospel sammenhænge - både som underviser og udøvende kunstner. I resten af Danmark havde man ikke opdaget hende. Det bliver der lavet om på nu. Hun har i flere år samarbejdet med bassisten Mads Vinding, som også medvirker på denne plade. Sammen med andre markante musikere som Carsten Dahl på piano, Marilyn Mazur på percussion, Poul Halberg på guitar og flere andre har hun lavet et album sprængfyldt med jazzkærlighed. 

Materialet er primært klassiske jazzmelodier som Nature Boy, On the sunny side of the street, What a wonderful world og My Funny Valentine. Det er lidt for meget af det gode med alle de kendinge. Det havde ikke gjort noget, hvis hu  havde gravet lidt dybere i jazzarven. Det skal dog retfærdigvis siges, at der der et par originale melodier med på pladen, hvor hun selv har skrevet en enkelt. 

Grarup har en markant stemme og det er derfor at denne plade fungerer. Hendes gospel og bluesprægede stemme til den lidt mørke side er i særklasse. Der er styr på intonationer og fraseringer. Hendes sammenkobling af Strange Fruit og Summertime er intens og meget vellykket. Der er en masse personlighed puttet ind i den præstation. Havde den her plade ikke været Grarups pladedebut, havde den næppe båret så meget præg af, at hun skulle nå, at præsentere meget af det som hun har arbejdet med gennem årene. Nu er tavlen visket ren. Så mindre lige ud ad vejen som On the sunny side… og mere sjæl som i Strange Fruit/Summertime på den næste plade…please. Det lyder nemlig fedt!
Bonusinfo
Margrete Grarup trådte i løbet af få dage til, da sangerinden Birgitte Laugesen døde lige før en turné med Laugesen Allstars i januar. De spiller flere koncerter i 2016. Margrete Grarup er også med i Mahalia Jackson Tribute, der ved kirkekoncerter rundt i landet mindes den karismatiske gospelsangerinde. Så der skulle være god mulighed for at stifte bekendtskab med Margrete Grarup. 

Ingen kommentarer: