tirsdag, juni 21, 2016

Hedvig Mollestad Trio: Evil in Oslo (Rune Grammofon) >> Hedvig Mollestad Trio: Black Stabat Mater (Rune Grammfon)

Det er da alligevel godt gået, at pikrocken anno 2016 skal præsenteres af lyshåret norsk kvinde, der hedder Hedvig. Savner du en omgang molestreret betonrock, der træder ud af asken fra Black Sabbath's Tony Iommi og Led Zeppelin's Jimmy Page nedbrændte guitarer, så skal du bare lytte til Hedvig Mollestad Trio. Den norske trio med Mollestad på guitar, Ellen Brekken på bas og Ivar Loe Bjørnstad på trommer har eksisteret i fire år. De er aktuelle med to albums på samme tid.

Den første er et dobbelt livealbum Evil in Oslo, hvor vi over fire pladesider møder det onde. Så ondt er det nu heller ikke. Det er rifftung rock, der tager udgangspunkt i 70'ernes læderklædte og til tider syrede univers. Numrene er hentet fra de tre første studiealbums. Her er der tid og rum til de kilometerlange soloer, hvor viril virtuositet hænger sammen med et tungt rockgroove. Det er meget tæt på at ende som en pastiche over læderrocken. 

Hedvig Mollestad er af et andet køn og en anden generation end Page og Iommi. Hun har arbejdet sammen med så forskellige folk som Jon Eberson og Jarle Bernhoft. Der er dog ingen direkte paralleller til de to i Mollestads musik. Der sniger sig i stedet nogle freejazz elementer ind undervejs på det andet album Black Stabat Mater, der straks falder meget mere i min syrejazzede smag. Hun tager sig nogle friheder fra riffsene. Det bliver meget mere spændende og interessant. Albummet placerer sig ind i samme ånd som andre norske bands, som Elephant9, Grand General, Bushman’s Revenge og Scorch Trio. 

Ingen kommentarer: