onsdag, juni 22, 2016

Medbøe/Halle/Eriksen: The Space Between (Losen)

Det er kun den forblæste Nordsø der er imellem Norge og Skotland. Et hav som ikke er kendt for et roligt temperament, snarere tværtimod. Der er stiv kuling, hvor sydvesten skal trækkes godt ned over ørerne og bindes fast under hagen. Et møde mellem en musiker der bor i Skotland og to musikere fra Norge kunne godt forventes at lyde anderledes end det er tilfældet med The Space Between. Det er et album med guitaristen Haftor Medbøe - der bor i Skotland, pianisten Espen Eriksen og trompetisten Gunnar Halle, der begge bor i Norge.

Det er ambient jazz. Flydende toner der er med til at skabe billeder og stemninger. Det er også ydmyg musik, der opstår i øjeblikket. Jazz der tager sig tid og ro til at vokse frem mellem de tre musikere. Det er Haftor Medbøe der har skrevet al musikken. Han er gerne i en tilbagetrukket rolle, hvor han skaber det grundlag som musikken kan stå på. Espen Eriksen som bl.a. kendes fra sin egen trio er i et velkendt farvand. Det er rolig jazz, hvor han er hjemme og har det godt. Gunnar Halle, der på sit eget soloalbum Istanbul Sky brugte en del elektronik, har et mere rent og klart udtryk på Medbøes plade. Der hersker en kammermusikalsk stemning med underliggende lumskheder. 

Titlerne på numrene; East Pier, Utsira High og Skagerrak sender os på havet. Pladens sidste titel More Viking Than You er en skøn lille afstikker, hvor Eriksen spiller harmonium. En god finale på et album der er rigtigt godt selskab. Er du til nordisk jazz, så er det her et forfriskende pust fra Nordsøen.

Ingen kommentarer: