tirsdag, december 04, 2018

Nate Wooley &Torben Snekkestad: Of echoing bronze (Sluchaj!) CD/DL/stream >> Snekkestad/Fernandez/Guy: Louisiana Variations (Sluchaj!) CD/DL/stream

Et indkapslet øjeblik fra Koncertkirken på Blågårdsplads er udgivet af det polske pladeselskab Sluchaj. Det var i forbindelse med Copenhagen Jazzfestival i 2015, at den herboende norske saxofonist Torben Snekkestad og den amerikanske trompetist Nate Wooley, mødtes på gulvet i kirken på Nørrebro. Wooley er kendt for sine solo-optrædender, hvor han bevæger sig “beyond” det man normalt hører fra en trompet.

Sammen skaber de insisterende og opmærksomhedskrævende musik. Det er et lydlaboratorium, hvor de sammen udforsker instrumenternes muligheder. Her hører man allerede fra starten at de erfarne herrer, der begge er i fyrrerne. De bruger hinanden i undersøgelserne. Deres afprøvning af musikkens og lydens muligheder og strukturer er kradse sager for det svage øre. Det punkt er jeg “beyond” og nyder det samtidig med, at jeg undres så frydefuldt.

Torben Snekkenstad har også lavet en plade sammen med to erfarne herrer fra den europæiske avantgarde jazzscene. Portugisiske Agusti Fernandez på piano og britiske Barry Guy på bas. Vi hører dem i en indspilning fra Koncertkirken under 2017-udgaven af Copenhagen Jazz Festival. Guy og Snekkestad har tidligere lavet en duoplade sammen. Med tilkomsten af en pianist i Fernandez’ klasse breder de sig mere - og er samtidig lydhøre for det der sker i trioen. Fri avantgarde “on the loose” i Koncertkirken.

Ingen kommentarer: