fredag, december 14, 2018

Kristin Korb: That time of year (Storyville/DoubleK Music) CD/DL/stream

De amerikanske julestandards er efterhånden også en del af den danske jul. Ligesom nisselandskabet med togbanen stilles op, så findes julepladerne også frem hjemme i jazzblogger-boligen. Tony Bennett, Frank Sinatra og Diana Krall er altid sikre. Hvert år kommer der lidt nyt til. I år er Kristin Korb’s That time of year en af dem, der i fremtiden vil blive fundet frem igen og igen.

Den i Danmark bosiddende amerikanske bassist og sanger Kristin Korb har lavet en plade med et udvalg af knapt så nedslidte julesange, selvfølgelig suppleret med enkelte særdeles velkendte julegodter. Winter Wonderland, Christmas time is here og Santa Baby er f.eks. blandt de kendte juleklassikere, der på Korb’s plade får et ekstra drys julesne, med tilføjelsen af Mathias Heise’s vidunderlige mundharpe. Santa Baby er en duet mellem Korb og Heise, der i et tungt blueset tempo byder på jazzede improvisationer og fraseringer så dybe som skorstene.

Kristin Korb’s sædvanlige samarbejdspartnere, Magnus Hjorth på piano og Snorre Kirk på trommer holder deres sædvanlige høje niveau. Det er jazzet juleswing med masser af hygge, knas og kærlighed. God jul.

Ingen kommentarer: