tirsdag, august 18, 2020

Enrico Pieranunzi: The Copenhagen Concert December 2 1996 (Storyville) CD/DL/stream

Alt efter hvor gammel du er, så kan 1996 føles som i forgårs eller som dengang dinosaurerne ikke kun var et skelet på et naturhistorisk museum. Hvis jeg nævner Steve's Books & Records og DR's OB-vogn parkeret i Niels Hemmingsensgade udenfor Copenhagen Jazzhouse, så føles det som meget lang tid siden, ligegyldigt hvor gammel du er.

I 1996 fyldte Steve Scheins nu hedengangne plade og bogforretning 20 år. Det blev fejret med en koncert på Copenhagen Jazzhouse med den italienske stjernepianist Enrico Pieranunzi sammen med de næsten endnu større amerikanske stjerner, bassisten Marc Johnson og trommeslageren Paul Motian. DR kendte deres besøgelsestid og optog koncerten, som Storyville har valgt at udsende nu 24 år senere.

Det er der mange grunde til. Først og fremmest er det en boblende vital trio, der står på scenen. Det er jazz der står ovenpå og viderefører Bill Evans-traditionen. De spiller flere af jazzens helt store klassikere. Et nummer som Body and soul er hørt mange gange før. Enrico Pieranunzi går så tæt på, at det nærmest overskrider intimsfæren. Det forstår de to amerikanere til fulde og er med i diskretionens tjeneste. Det er beskrivende for et meget velkomment tilbageblik på lyden af international jazz i København for næsten et kvart århundrede siden.

Ingen kommentarer: