onsdag, august 26, 2020

Jens Søndergaard Quartet: Plays The Brubeck-Desmond Songbook (Storyville) CD/DL/stream

Altsaxofonisten Jens Søndergaard har været aktiv på den danske jazzscene siden 60'erne og har aldrig lagt skjul på sin store fascination af og inspiration fra altsaxofonisterne Art Pepper og Lee Konitz. Det er dog en anden legendarisk altsaxofonist, som han hylder på sit nye album. Det er svært at sige Paul Desmond uden at nævne pianisten Dave Brubeck, hvilket Jens Søndergaard også tager konsekvensen af, ved at kalde albummet Jens Søndergaard Quartet Plays The Brubeck-Desmond Songbook. 

Det giver god mening, at lave en hyldest til et af jazzens mest populære samarbejder. Særligt når man i sit spil selv dyrker noget af det samme som Dave Brubeck og Paul Desmond stod for. Han er sammen med tre modnede jazzherrer; Ole Kock Hansen på piano, svenske Lasse Lundström på bas og Aage Tanggaard på trommer. De befinder sig i musikalsk øjenhøjde med hinanden, hvilket de også gør med den modne jazzlytter. 

Min far der er i samme aldersklasse som kapelmesteren, kom med en meget tilfreds og fornøjet tilbagemelding, da han havde lånt pladen. Den var øjenhøjde med hans kritiske øre.

Selv lidt yngre lyttere som undertegnede synes, at det er fornøjelse at høre kvartettens fortolkninger af favoritter som In your own Sweet Way og Why not. De sidder lige i øret. De holder sig iøvrigt fornuftigt nok fra at fortolke den der...I ved nok.

Ingen kommentarer: