mandag, oktober 19, 2020

Teddy Wilson Trio: Revisits the Goodman years (Storyville) LP >> Benny Carter Quartet: Summer Serenade (Storyville) LP

 

Her er et par LP’er indspillet med et par måneders mellemrum for præcis 40 år siden i legendariske Anders Stefansens ligeså legendariske Tivoli’s Jazzhus Slukefter. De blev selvfølgelig udsendt på LP dengang og senere genudsendt på CD. Nu får de så endnu en omgang på vinyl. 


Det er et par distingverede herrer fra jazzens gyldne swingår. Pianisten Teddy Wilson og saxofonisten Benny Carter præsenteres sammen med Jesper Lundgaard på bas og Ed Thigpen på trommer, desuden medvirker pianisten Kenny Drew på Carters plade.


Wilson skruer tiden tilbage til swing-jazzens gyldne æra, hvor han spillede med Benny Goodman. Og Ih du milde, hvor det dog swinger. Ed Thigpen sidder helt fremme i trommestolen, mens Jesper Lundgaard spiller helt suverænt overskudslækkert og steady. Det er en plade med fart og tempo. Det er helt i sin egen klasse, når først Wilson giver bolden op og de spiller Sweet Lorraine. Jeg ææælsker det.


Benny Carter spiller på altsaxofon på denne indspilning. Den gamle erfarne nåede op gennem karrieren at indspille musik i 8(!) forskellige årtier. Her er han i tilbagelænet form med showmanship og swingjazz i topklasse. Han spiller flere numre af egen avl, bl.a. When lights are low. Richard Boone kigger forbi på nummeret All that jazz, hvor han synger og minder om en helt anden tid i jazzkøbenhavn, med erfarne amerikanske jazz cats bosiddende i Kbh. der lige kunne sidde ind på et enkelt nummer.

Storyville Records



Ingen kommentarer: