torsdag, maj 13, 2021

Jakob Dinesen/Anders Christensen/Laust Sonne: Blessings (April Records) LP/CD/DL/stream

 

Det er en personlig favorit trio det her. Det er tre musikere der næppe havde fundet sammen, hvis ikke coronaen var kommet. De kendte hinanden i forvejen fra deres yngre dage i 90’erne, hvor de havde spillet sammen i forskellige sammenhænge - så gav den første corona-nedlukning dem tid og mulighed for at finde sammen igen.


Saxofonisten Jakob Dinesen og bassisten Anders Christensen har deres vante gang i jazzen. Mens Laust Sonne har været forbi jazzen på franske visitter i ny og næ. Tjansen i DAD fylder godt i landskabet hos trommeslageren.


Her er de sammen på udendørs scenen i det Kgl. Danske Haveselskab, hvor de spillede sammen en juli aften i 2020. Det er jazz uden så meget pis. Det er spilleglæde og kosmisk tilstedeværelse i jazzede stemninger. Jakob Dinesen spiller tenorsaxofon som få andre - der er så meget overskud, kreativitet og kærlighed i hans spil. Anders Christensen er “The Rock”. Hans superpræcise og steady basspil er imponerende. Laust Sonne er lyttende og empatisk i trommespillet, der iøvrigt ikke har megen rock i sig. 


De spiller hyldester til Master Fatman, Eddie Michel, Anouar Brahem og numre af Eddie Harris og Charlie Haden. Trænger du til at få renset ørerne og justeret jazzhjertet, så er det her et godt sted at være. Hvis du køber pladen opdager du nok, at jeg skrevet pladens liner notes. Det ændrer ikke på, at jeg stadig synes at det er en suveræn jazzplade. 

Bandcamp

Ingen kommentarer: