torsdag, maj 27, 2021

Vijay Iyer/Linda May Han Oh/Tyshawn Sorey: Uneasy (ECM Records) LP/CD/DL/stream

 

Det er en stjernetrio, der er samlet på et nyt udspil fra ECM Records. Pianisten og komponisten Vijay Iyer startede i 90'erne hos Steve Coleman og har siden opbygget en solokarriere, hvor både solo, trio og mere eksperimenterende ting har fået plads. Bassisten Linda May Han Oh har været fast sideman hos trompetisten Dave Douglas i over 10 år og spiller nu også med Pat Metheny og andre. Trommeslageren Tyshawn Sorey er multiinstrumentalist og komponist og har brugt en del tid på nyere kompositionsmusik i de senere år.


Kombinationen af de tre er sprudlende som en champagne - af den mere komplekse slags. Det bobler ganske rigtigt og perler på tungen. Duften er afrundet og smagen er sprød. Det er når den musikalske champagne rammer det indre øre, at der sker noget. Det stritter og er ikke umiddelbart genkendeligt - hvad sker der her? Det pirrer nysgerrigheden.


Albummet åbner mildt med Children of Flint, hvorefter der foldes et smukt musikalsk tæppe, hvor farver og teksturer blandes og mødes. Det er let at høre at det er besværligt at spille. Er det så let at høre på? Nej det er ikke let. Det er tværtimod musik der kræver opmærksomhed og belønner lytteren med triojazz af høj klasse. Jeg bliver væltet totalt omkuld af trioens version af Geri Allens Drummer’s song. For det er det! Tyshawn Sorey spiller udenfor, ovenover og indenunder. En stor trioplade.

ECM Records

Ingen kommentarer: