mandag, maj 24, 2021

Lilly: The song is you (Challenge Records) >> Josefine Cronholm/Kirk Knuffke/Thommy Andersson: Near the pond (Stunt) >> Lina Nyberg & Daniel Karlsson: The Night and The Music (Prophone)

 

Indenfor vokaljazzen er et helt sparsomt setup med stemme og et enkelt eller to instrumenter, en særligt skattet disciplin. 


Danske Lilly (Hertzman) er atter sammen med stjerneguitaristen Gilad Hekselman, ligesom på albummet Tenderly fra 2017. Nu er Kirk Knuffke på kornet også med. De var i studiet, august 2019 i Brooklyn. Her indspillede de 9 jazzklassikere og en enkelt skrevet af Lilly. Det er blevet til en virkelig god plade, af flere grunde. Lilly har en behagelig stemme, der fylder godt sammen med Hekselmans guitar, der både er akustisk og elektrisk på pladen. Knuffkes kornet afrunder og løfter Hekselman og Lillys fine samarbejde. 


Kirk Knuffke medvirker også på Josefine Cronholms nye album Near the pond, hvor bassisten Thommy Andersson også er med. Kirk Knuffke er her i en noget anden rolle. Han har skrevet hovedparten af de 10 melodier og så synger han udover at spille kornet. Stilen er kammerfolk, roots, blues og jazz. Knuffke har bla. sat musik til nogle digte af svensk-amerikaneren Carl Sandburg, der levede fra 1878 til 1967. Det er enkle ord der siger meget mere end det der høres. Det samme kan man sige om musikken. 


Den erfarne svenske sangerinde Lina Nyberg har skåret det helt ned til en akkompagnerende pianist i form af Daniel Karlsson. Efter en række plader med større bands er hun nu et andet sted. Lina Nyberg har bevaret den storladne og dramatiske stemning, som hun behersker så perfekt. Materialet er amerikanske jazzstandards i nogle personlige og originale arrangementer. 

Lilly

Josefine Cronholm

Lina Nyberg

Ingen kommentarer: