torsdag, september 08, 2022

Jacob D’s Tukaan (Jaeger Community) LP/DL/stream

 

Da saxofonisten Jacob Rønne Danielsen fik, den ærefulde aarhusianske Gaffelpris i 2017, satte det gang i en rejse mod at finde og forfine sin stemme og lyd som komponist og musiker.

Nu er han klar med sin første plade i eget navn efter, at have huseret på den aarhusianske jazzscene i mange år og i mange forskellige sammenhænge. Han har samlet et band med Frederik Sakham Lomborg på bas, Dan Hjort Jensen på Würlitzer og piano og John Riddell på trommer. 


Stilen er noget pænere end jeg havde forventet - særligt med tanke på de eksperimenterende ting han spillede, da han var yngre. Jacob D supplerer tenorsaxen med basklarinet og kontrabasklarinet. De dybe klarinetter mestrer han til fulde og mere end det, hvilket han demonstrerer på Dreaming in The comfy chair. 


Der er en legende og overskudsfyldt iscenesættelse af musikken. Albumåbneren er den skønne skæve samba, It’s not a samba. 

Jacob D tager den med ro og lader musikken tale. Han giver også slip og har mere fart på i numre som Blue Monster og Like a river. 


Den rejse som Jacob Rønne Danielsen har været på for, at finde stemmen og lyden, er en af den slags rejser, hvor man gerne vil se ly(s)dbillederne. Der er smukke landskaber og nye vinkler. Rejsekammeraterne gør det ikke mindre spændende. 

Jaeger Community

Ingen kommentarer: