onsdag, september 14, 2022

Gard Nilssen Acoustic Unity: Elastic Wave (ECM) CD/DL/stream

 

Den norske trommeslager Gard Nilssen er aktuel med fjerde album med sit Acoustic Unity. Det er deres første, der udkommer på det store tyske pladeselskab ECM Records. Her er Gard Nilssen iøvrigt også sammen med anerkendte Maciej Obara Quartet. 


Gard Nilssen har bassisten Petter Eldh og saxofonisten André Roligheten i sin trio. Det er dynamisk og intens jazz, der har rødder i 60’ernes amerikanske jazz, hvor Archie Shepp, John Coltrane og Ornette Coleman var husguder. Rolighetens store alsidighed på både saxofon og klarinet er et drivmiddel for trioen. Der er en fremdrift og opfindsomhed i trioen. Det kan både swinge som på Boogie, syde som på Influx delight og bevæge sig ind under huden, som på Cercle 85.


Det nordiske take på en moderne saxtrio er forrygende. Det står så flot på hyldesten til et par af Nilssens store helte, Jon Christensen og Paul Motian, Lokket til Jon, og skjerfet til Paul. Gard Nilsson brugte iøvrigt en af Jon Christensens gamle bækkener under indspilningerne af pladen.

ECM Records

Ingen kommentarer: