mandag, december 19, 2022

Martin Fabricius Trio: A new world (Berthold Rec) CD/DL/stream

 

Jeg har et blødt punkt for vibrafonisten Martin Fabricius eller måske er det Martin Fabricius der skaber det bløde punkt? Han masserer min lyttemuskel - får spændinger og knuder til at forsvinde.

Det er særligt når han spiller med trioen med Andreas Markus på bas og Jacob Hatholt, at det sker. Af de tre albums de har lavet siden 2008 har jeg haft to med på listerne over årets bedste albums. Deres fjerde album A New World er endnu et smukt kapitel. 

Martin Fabricius forholder sig til livet og tiden vi befinder os i. Han giver ro. Tid til at tanke op. Det er ikke simpel musik, der er mange lag. Det er enkel musik, der ikke er overlæsset. Der er luft i arrangementerne. Det er tre musikere der kender hinanden godt. Prøv feks. at lyt til A much needed moment. Her er kollektivets lyd nærmest et fjerde medlem af trioen. Der er en berusende lethed i nummeret Two of a kind. Der er den smukke ballade A very good man, der er en hyldest til Martin Fabricius far. 

Endnu en gang har Martin Fabricius Trio lavet et smukt og uopslideligt album. Hvis du kun har 5 minutter - så skal du lytte til titelnummeret New World - amerikansk blues og skandinaviske inspirationer. Jeg kan høre den igen og igen.

Martin Fabricius Bandcamp

Ingen kommentarer: