tirsdag, september 24, 2024

Lars Bech Pilgaard: Folklórica (Mom Eat Dad) LP/digital

 

Den altid aktive og musikalsk nysgerrige guitarist Lars Bech Pilgaard er spændende at følge. Siden jeg har hørte ham første gang i bandet Magnus Fra Gaarden for 15 år siden, har det været SVIN, Slowburn, Lasernun, HEX, Bisses band, Klimaforandringer, Maria Faust Jazz Catastrophe, Frk. Jacobsen og flere andre, hvor den ukonventionelle guitarist har slået sine folder og som regel har flyttet mine tanker om hvad en guitarist er i stand til.


Nu er han aktuel med en soloplade, hvor han samler sine idéer, teknikker og inspirationer. På akustisk guitar, banjo, elektrisk guitar og guitar spillet med bue tager Lars Bech Pilgaard os med ind i en meget original og særegen musikalsk verden. 


Hver pladeside repræsenterer noget forskelligt. På de to første pladesider A & B er det nærmest avantgardistisk med elementer af nordisk folkemusik, særligt den norske og improviserede flader, hvor han bla. bruger violinbue på guitaren, en præpareret akustisk guitar og banjo. Side C er med elektrisk guitar og et klangfladebåret nummer. På den sidste pladeside er det den elektriske guitar, hvor han trykker på pedalen og får en tungere guitarlyd. Det er lange lyde, der læner sig op ad feedback. Det kan godt minde om Lou Reeds mesterværk Metal Machine Music. 


Folklórica er et meget originalt udspil fra Lars Bech Pilgaard. Han laver primært noget som der ikke er hørt før - og laver musikalsk grundforskning på de fire pladesider. Lyt med, særligt hvis du har ører der indrettet til fordomsfri og nysgerrig lytning.

Bandcamp

Ingen kommentarer: