lørdag, august 28, 2004

JAZZNYT UGE 36 2004


Det må være fedt for en jazzmusiker, at få en uges engagement på en jazzklub, og det er heller ikke et helt ukendt begreb, men der er bestemt langt mellem disse lukrative jobs. Sangerinden Sinne Eeg og pianisten Martin Schack er kommet op i en helt anden liga. De er blevet engageret til at spille i 3 måneder, seks aftener om ugen, på Shanghai spillestedet House of Blues & Jazz. Kineserjobbet løber af stabelen i efteråret, og kan følges med på www.musikeren.dk hvor der er ugentlige nyhedsbreve. Med sig, i det asiasiske, har de bassisten Jesper Ry og trommeslageren Janus Templeton.

Carsten Dahls samarbejde med Arild Andersen og Patrice Heral, som har kastet to gode plader af sig, bringer dem nu også til Rusland, hvor de skal spille i Moskva d. 23. oktober.


Mere Carsten Dahl. I All About Jazz's anmeldelse af Ulf Wakenius' Tokyo blue kan man læse følgende: "Dahl is an especially capable soloist (although his humming along at slower tempos can be annoying), while he, Mori and Lund seem to anticipate Wakenius' every move" Den Lund der nævnes er selvfølgelig trommeslageren Morten Lund.

Smooth Jazz er en nærmest ikke-eksisterende og meget ildeset genre i Danmark. Men I USA er genren meget stor, med egne hitlister og radiostationer, der dækker området. Et af de hotteste navne ligenu er danskeren og saxofonisten Michael Lington, der for nylig har udsendt CD'en Stay with me. All About Jazz skriver bl.a: "Saxophonist Michael Lington pulls it all together on his fourth CD, a work that should lift him from the fringe and put him on stage with the top tier of smooth jazz talent. What makes this recording so good? Lington's a passionate player who's had some tasty hits before, of course, but here he picks ten songs that all work together". Jazznation skriver om pladen: "When Michael Lington plays Stay With Me, there is no place else you'll want to be...a place for him as one of the hottest stars on today’s smooth jazz scene. With his cool, suave attitude and sexy, passionate sax sound, you are certain to stay with this CD to the end."CD'en har givet så meget genhør i USA, at SmoothjazzNow har udnævnt ham til august måneds kunstner. Du kan læse interviewet fra sitet ::HER::
Han spørges bl.a. i interviewet om der er en Smooth Jazz scene i København, hvilket han selvfølgelig fortæller, at der ikke er. Han fortæller også om sidst han spillede i København, til kronprinsebrylluppet, hvor han spillede til ballet. Lington fortæller desuden i interviewet om sin berømte bedstefar, orkesterlederen Otto Lington, som allerede i 30'erne var med til at sætte den musikalske dagsorden i Danmark.
Michael Lington er nr. 4 på denne uges airplay Chart på SmoothJazzNow.com, nr. 12 på Jazzweek.com's Smooth Jazz Chart, nr. 3 på Smoothjazz.com's airplay chart. Du kan besøge Michael Lington's site ::HER::

D. 20. september starter Paradise Jazz, som hører hjemme på Vognporten i København, igen sæsonen. Det er selvfølgelig Monday Night Big Band, som lægger ud. Niels Jørgen Steen leder orkerstret, som tæller så habile folk som Erling Kroner, Christina Von Bülow, Jan Zum Vohrde, Pernille Bévort, Niels Gerhardt, Per Goldschmidt, Marc Davis og mange flere. I september bliver der også mulighed for at høre Simon Spang-Hanssens Franske Kvartet, og måneden sluttes af med Peter Thorup med Jazzvenner. Monday Night BB spiller fast om mandagen, og om tirsdagen er der Superjam som ledes af brødrene Tomas og Daniel Franck på henholdsvis tenorsaxofon og bas.

Herbie Hancock, Michael Brecker og Roy Hargrove turnerede i 2001 under overskriften Directions in music, hvor de hyldede Miles Davis' og John Coltranes 75 års fødselsdage. Der kom en Grammy award vindende plade ud af anstrengelserne, samt en turné, som blev set af 200.000 mennesker. I 2005 er de på turné igen. Der er dog ikke sat nogle europæiske datoer på turnéen endnu. Men mon ikke, vi får dem at se på de europæiske festivaler.

Al Jarreau spiller på Vega d. 26. oktober. Han er nærmest blevet genfødt i jazzgenren, efter at han med stor succes har lavet pladen Accentuate the positive. På pladen giver han sig i kast med jazzstandards som f.eks. Cold duck og Waltz for Debby.


Ingen kommentarer: