fredag, januar 26, 2007

Jazzpianist i samarbejde med klassisk ensemble
Carsten Dahl har i mange år, ikke bare flirtet med den klassiske musik, men også arbejdet med den. Han forbereder sig stadig på indspilningerne af Bach's Goldberg Variationer, som han skal indspille for Deutsche Grammophon.
Nu har også indledt et samarbejde med Ensemble MidtVest. Han er tilknyttet ensemblet som konsulent de næste 2 år, og de har netop overstået fire dages træningslejr på Skarrildhus, syd for Herning. Til maj kan de opleves sammen på scenen under overskriften Den indre nødvendigheds musik, de spiller bla. i Herning Kongrescenter d. 13. maj.
Det ni-mand store Ensemble MidtVest har i de senere lavet flere crossover samarbejder, og har bla. spillet sammen med Lars H.U.G. og Steffen Brandt.

Mantler fra 1968 til 2000
Den østrigsk fødte Michael Mantler er trompetist, men det er mest som komponist og arrangør han har gjort sig bemærket. Han har boet i Danmark i en årrække og har en bemærkelsesværdig karriere bag sig. Det kan man få et indblik i, på den nye plade Review. Her er udvalgt 22 numre fra perioden 1968-2000. Når man kigger ned over rækken af musikere han har samarbejdet med, er man både forbløffet og overrasket. Man finder både Jack Bruce, bassisten fra Cream og Nick Mason, trommeslageren fra Pink Floyd, de to danske sangerinder Mona Larsen og Susi Hyldgaard, jazzlegenderne og Mantlers samarbejdspartnere fra 70'erne Steve Swallow og Carla Bley. Desuden har han samarbejdet med DR's Underholdningsorkester, London Symphony Orchestra og Balanescu Quartet.
Mantler har haft en imponerende karriere og pladen Review er godt bud på et sammenkog af den brogede og spændende musikalske løbebane, som Michael Mantler har gennemlevet.
Michael Mantler: www.mantlermusic.com

Acoustic Ladyland spiller jazz for rockfolket
Kan du både lide John Coltrane og Velvet Underground, er Acoustic Ladyland nok noget for dig. Deres ønske er ihvertfald at finde et sted med Coltranes musikalske substans og ligeså meget sjov som der er i VU's Waiting for the man. Gruppen udspringer af det musikalske kollektiv F-ire i England, som Polar Bear også er en del af. Acoustic Ladyland deler flere medlemmer med Polar Bear, der ledes af trommeslageren Seb Rochford. Gruppen består desuden af Tom Herbert (bas), Tom Cawley (Keyboard) og Pete Wareham (sax og vokal) der leder gruppen.
Deres nye plade Skinny Grin der udgives af V2 Records er en forrygende blanding af postrock og jazz. Rockattituderne er britiske, det er ikke gravalvorligt og farves selvfølgelig af Warehams sax. Pladen kan anbefales til nysgerrige rockhoveder og fordomsfrie jazzfans. Et oplagt band til Sunship eller Jazzclub Loco.
Acoustic Ladyland: www.acousticladyland.com

Ingen kommentarer: