onsdag, januar 31, 2007

This is Maiken
Maiken Ingvordsen indledte i forbindelse med pladen Don't be cool fra 2005, et samarbejde med Chris Minh Doky. På Maikens nye plade This is now er Minh med igen i rollen som komponist, producer og bassist. Maiken har selv skrevet 7 af pladens 12 numre, og spiller desuden klaver og synger.
Stilen er utilsløret jazz med kæmpe dosis pop, eller måske er det omvendt? Musikken lokker med sine enkle og umiddelbart forførende popmelodier, men da musikernes klasse er meget høj er der meget mere i de underliggende lag. Detaljerne pibler frem mellem revnerne i popgulvbrædderne. Jazzen er hele tiden udgangspunktet og musikken bliver aldrig fersk og transparent. Minhs bas er en vigtig del af lydbilledet, og han spiller ofte melodien fremfor udelukkende at holde rytmen og bunden. Hans mange år i USA har farvet hans spil, og han spiller meget pågående.
På pladen har Maiken Ingvordsen taget nogle andre kvinders sange under behandling, Björks Jóga, Joni Mitchells Cherokee Louise og svenskeren Pernilla Anderssons Here goes my heart. Sidstnævnte er oplagt som det første singleudspil -som det hed i gamle dage. Maiken kan ikke løbe fra, at hun har fået sin musikalske opdragelse i jazzen, og har da også medtaget det mindre kendte Duke Ellington nummer Kissing bug.
Maiken har sin faste trommeslager Anders Mogensen med, og Kasper Villaume betjener diverse keyboards. Desuden er den amerikanske guitarist Adam Rogers med på de fleste numre.
Maiken Ingvordsens plade er helstøbt og meget gennembearbejdet bud på, hvordan en popplade for voksne mennesker skal skæres, og iøvrigt en af de første udgivelser fra det genoplivede Sonet Records.
Maiken Ingvordsen: www.maiken.dk/music/

Ingen kommentarer: