søndag, januar 14, 2007

Michael Brecker er død
Den amerikanske saxofonist Michael Brecker er død. I sommeren 2005 blev han diagnosticeret med cancer af typen myeloplastisk syndrom, hvor redningen kunne være en knoglemarvstransplantation. Breckers kone Susan Brecker kæmpede en desværre forgæves kamp for at finde en egnet donor over hele verden.
Michael Brecker startede i slutningen af 60'erne sammen med broderen og trompetisten Randy Brecker gruppen Dreams. Derefter spillede de sammen i Horace Silver Quintet og Billy Cobhams Spectrum. I 1975 indspillede de Brecker Brothers med den udødelige klassiker Some Skunk Funk. Michael Brecker var allerede da en af de mest efterspurgte sessionmusikere og nåede bla. at medvirke på plader med Lou Reed, Bruce Springsteen, Frank Zappa og Paul Simon fra rockverdenen. Sideløbende havde han både en karriere hvor han var efterspurgt indenfor fusionsjazzen; Pat Metheny, Spyro Gyra etc. og den mere straighte jazz. I 1979 var han med til at danne den stilskbende gruppe Steps, der i starten spillede akustisk, men senere under navnet Steps Ahead begyndte at spille elektrisk.
Michael Brecker medvirkede også på flere plader med Chris Minh Doky og Doky Brothers, bla. Minh's seneste plade The nomad diaries fra 2006. Minh spillede på flere turnéer med Brecker Brothers.
Brecker vil stå som en af de største saxofonister der kom efter giganternes færden i 50'erne og 60'erne. Han færdedes ubesværet mellem akustisk og elektrisk og har været et forbillede for mange saxofonister.

Ingen kommentarer: