lørdag, november 02, 2013

Live Jazz i Horsens og Aarhus

I dagene fra torsdag d. 7. november til lørdag d. 9. november afholdes der for første gang nogensinde en latinjazzfestival i Danmark. Det er Horsens Ny Teater der er vært for arrangementet. Torsdagen står i Aarhus Jazz Orchestra's tegn. Big bandet åbner festivalen med at spille sammen med 120 børn og senere på aftenen kan de høres med Sammy Figueroa som solist. Inden da har Mads Vinding, Thomas Clausen og Vini Iuel også været på scenen. Festivalen byder på danske og udenlandske kunstnere og byder om fredagen på musik fra kl. 17 til midnat.
Om lørdagen starter det allerede kl. 15.00 med en af mine 2013 pladefavoritter: Steen Rasmussen og Leo Minax. Herefter kører det over stok og sten med Ivan Melon Lewis, Hector Martignon for at at slutte med Gonzalo Rubalcaba og nattejam.

I sommers var jeg ude med riven efter Aarhus Jazz Festival. Jeg savnede internationale kunstnere og nogle af de risikovillige eksperimenter som tidligere har været afholdt under festivalen. Nu afholdes 11Tsuki Jazzfest i dagene 5. november til 9. november. Her er i den grad et godt bud på både det internationale og det risikovillige. Der er f.eks. dobbeltkoncert med et af de mest spændende nye danske jazznavne, Kasper Staub Trio og den amerikanske supertrio FLY på Atlas på onsdag. Om lørdagen er der hele fire navne på programmet på B House. Den amerikanske harpespiller Zeena Parkins og den norske gruppe Bushman's Revenge er to gode grunde til, at opsøge arrangementet.

Ingen kommentarer: