torsdag, oktober 02, 2014

Arve Henriksen: The nature of connections (Rune Grammofon)

Det er et nødvendigt og fornuftigt skridt som Arve Henriksen har taget med sit nye album. Oftest har han været ene mand suppleret af en producer. Det har han ikke problemer med. Han er en fantasifuld og unik trompetist. Dog har jeg med de seneste plader, tænkt at han var stagneret. Han havde fundet en Arve Henriksen-stil og holdt lidt for hårdt fast i den. Det er er der så slet ikke tale om med det nye album, hvor han er sammen med Nils Økland (violin, hardangerfele), Svante Henryson (cello), Gjermund Larsen (violin, hardangerfele), Mats Eilertsen (bas) og Audun Kleive (trommer). Musikken er skrevet af de forskellige medlemmer og er en blanding af folk, jazz og impro.

Arve Henriksen holder sig til den rene trompetlyd (og lidt piano). Det er en helt akustisk plade, der trækker på medlemmernes norske ophav. Det er musik der er i pagt med naturen, med skovene, med træerne og med historien. 
Med andre ord er det et stort skridt i en ny retning, sat i forhold til hans effekt og elektronik prægede soloplader. Han er sammen med nogle musikere med ey syærkt personligt udtryk på strygerinstrumenter, der finder sammen med Arve Henriksens trompet og smelter sammen til et hele. Det får et originalt udtryk, der emmer af folkemusikkens traditioner og stemninger. The nature of connections er et tydeligt musikalsk aftryk der tager fortiden med ind i nutiden.

Ingen kommentarer: