lørdag, maj 30, 2015

Kenneth Knudsen: 3 Hats, 1 Cap, 2 Shoes that were not fellows (2015) & ANIMA (’79-’85) (Stunt)

Den er en rimeligt voldsom ka’l den her. Et nyt album og fire meget gamle plader der genudgives er lig med fem plader. Det lidt pudsige er at det nye album slet ikke passer sammen med de gamle. Bevares, der er da nogle Kenneth Knudsen signatur lyde på det nye album. Kenneth Knudsen laver bare en helt anden og mere indadvendt form for musik i dag. Han debuterede i eget navn med pladen Anima i 1979. Her var Kasper Winding på trommer eneste anden medvirkende musiker, hvis man ser bort fra pladens afslutningsnummer Direktør P, der er en korsang med Ars Nova. Pladen er et vellykket bud på en god Kenneth Knudsen plade. Her er både det ni og et halvt minutter lange og melodisk smukke soloklaver stykke Anima og så er der min Knudsen favorit, Striptease. De tre andre gamle plader er med “gruppen” Anima, hvor Kenneth Knudsen sammen med Cy Nicklin på vokal, Mikkel Nordsø på guitar, Michael Friis på bas og Ole Theill på trommer spillede avanceret jazzrock med masser af moog, synthesizers og andet godt fra keyboardhimlen. Cy Nicklins karakteristiske vokal var sammen med Kenneth Knudsens unikke keyboardlyde med til, at give Anima et særegent og helt eget udtryk. Det lykkes ganske godt på den første Kilgore fra 1980 - men begynder at blive kedeligt på Shanghai Circus fra 1985. Tidens tand har ikke været nådig overfor gruppen Anima. Det er også en skam at man har valgt at pakke pladerne ind i nogle kedelige hvide covers, hvor en lillle stregtegning er den eneste hentydning til de oprindelige covers.

Det nye album, med den lange titel, er et rigtigt godt udspil. Kenneth Knudsen har tyndet ud i keyboard-parken og spiller nu kun på Nordlead. Det afholder ham heldigvis ikke fra at lyde som Kenneth Knudsen. Vel at mærke i 2015-aftapning. Sammen med hjælp fra Peter Kyed på præpareret midi-piano på flere numre og gæsteoptrædender fra Emil de Waal på trommer, Oliver Hoiness på guitar og Morten Ramsbøl på bas har Kenneth Knudsen lavet et skønt dystert værk. Her er fokus på de natlige toner og klange. Neonlysets skær er afløst af LED-lysets. Det er fremtidsmusik i nutiden.

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Til Niels Overgård

Det kan være, at jeg tager fejl, men jeg mener ikke, at 'Direktør P' var et musikstykke på originalalbummet fra 1979. Her var 'Direktør P' en spøjs historie, der var aftrykt på coveret, og som blev læst op af Kenneth Knudsen til koncerterne. Ærgerligt, at historien ikke er vedlagt genudgivelsen.

Mvh
Jesper Gorm Madsen


Niels Overgård sagde ...

Hej Jesper.
Det er sandt at den ikke var med på LP'en. I bookletten står der også at den blev indspillet fire-fem år senere. Men ikke den historie som du fortæller. TAK :-)