onsdag, maj 13, 2015

Pauseland: At the end of the day (Pauseland)

Den nye plade er ikke kun en tilbagevenden til det de startede med i 2006. Pauseland var en trommeløs kvartet på debutpladen. På den efterfølgende plade fra 2007 havde de inviteret den norske trommeslager Knut Finsrud med. Det oprindelige koncept er det bedste. 

Jakob Buchanan på flygelhorn, Christian Vuust på tenorsax og klarinet, Søren Dahl Jeppesen på guitar og Klaus Nørgaard på bas har med det nye album, skabt endnu et balladefyldt og flydende smukt album. Det er fire musikere der er et andet sted i dag. Det høres på den mere sikre melodiføring. Der er en mere fyldig substans og dybde i kvartetten.

Buchanan og Vuust er hver for sig store instrumentalister, hvilket de ofte har bevist. Samarbejdet mellem dem forløber lydefrit og sømløst, den ene tager logisk over efter den anden. Det er berusende lækkert. Søren Dahl Jeppesen var den grønne debuterende guitarist på den første plade. Han har siden bl.a. lavet tre gode plader i eget navn. Det er en poetisk drømmende guitar der strømmer mig i møde på det nye album. Musikerne taler ordentligt sammen og lytter til hinanden. Klaus Nørgaards behageligt vuggende bas understøtter den gode stemning. Det er nutidig, smagfuld nordisk jazz af den allerbedste slags. Meget anbefalelsesværdigt.

Ingen kommentarer: