onsdag, maj 20, 2015

KortJazzNyt Uge 21 2015

Modern Jazz Days - Køge
For fjerde gang er der jazz på havnen i Køge. I og omkring spillestedet Tapperiet kan man opleve en række spændende danske jazzkunstnere. Den unge trio Reverse tager legenden Palle Mikkelborg med. Mikkel Ploug spiller både med sit eget projekt og en særlig koncert sammen med Tue West. Jakob Dinesen kommer sammen med strygerne. Emil de Waal er der sammen med Nulle. Benjamin Koppel kommer med DJ Noize, Pede B, Karen Mukupa og Marie Carmen Koppel. Organic 3 er der sammen med Jesper Løvdal. Festivalen kører med konceptet Name your price - du bestemmer med andre ord selv, hvad du betaler for at komme ind.
Personligt ser jeg også frem til at skulle vende plader, sammen med P8jazz værten Niels Christian Cederberg ved en sofa session. Det gjorde vi også sidste år - jeg kan på forhånd garantere at der bliver mere spillet mere end en Fender Rhodes-plade. Kig forbi! Måske ses vi?

Aarhus Jazz Festival
Jeg vil ikke bruge energi på, at hidse mig op over Musikhusets noget malplacerede koncertsatsning under årets jazzfestival. John Hiatt er en formidabel rockmusiker. Men jazz er det ikke. Til gengæld vil jeg glæde mig over at Sunship disker op med et fedt program… igen. Den spændende italienske pianist Giovanni Guidi kommer med en trio, der indeholder Thomas Morgan. Det sker på den samme aften som Jakob Bro Nonet + Peter Laugesen også er på scenen. Christian Windfelds soloprojekt Førstepersonental deler aften med new yorker-trioen Andrew D’Angelo/Trevor Dunn/Jim Black. En anden trio med Jakob Buchanan/Simon Toldam/Chris Speed deler aften med Jakob Dinesen og strygerne. 
Aarhus er mere end Sunship. Chappe har samlet Dave Liebman og Palle Mikkelborg igen, som kan opleves sammen med Blood Sweat Drum + Bass. Aarhus Jazz Orchestra er for 26. år i træk at finde i Ridehuset. Denne gang er det sammen med brasilianerne Marcio Bahia på trommer og Joca Pergignan på vokal. Admiral Awesome, I Think You’re Awesome, Jakob Elvstrøm, Rasmus Ehlers, Træben og Vestbo Trio er også at finde på det omfattende program.

Copenhagen Jazz Festival
Rygtet har svirret i et stykke tid. Fire! Orchestra kommer to aftener under Copenhagen Jazz Festival, hvis man skal tro bandleaderen Mats Gustafsson hjemmeside. På nuværende tidspunkt er det ikke meldt ud hvor de spiller. Det er der så med så mange andre. Lige fra Six City Stompers og Jakob Dinesen til Niels Lan Doky og Nils Davidsen. Det er næsten lettere at nævne de danske kunstnere der ikke spiller i København. For slet ikke at nævne alle udlændingene eller de spændende undergrundsspirer der slet ikke spiller jazz - men alligevel trives bedst i jazzens lækre rammer.

Ujazz - Aarhus
Det er offentliggjort at Fire! Orchestra spiller under festugens vilde jazzsatsning Ujazz. Det gør Jakob Anderskov, Homies, Illdjin, Stefano Bollani & Diego Schissi, Howe Gelb og Christian Vuust såmænd også. En ægte freejazzgodte til krop og øre  er også i vente. The Wild Mans Band med Peter Brötzmann, Peter Friis Nielsn og P.O. Jørgens skal nok sørge for den modne og erfarne vildskab. Det hele foregår på Atlas og koster kun 200,- for en hel fredag i jazzens tegn.

Bent J i Den Gamle By
I den kommende weekend er der atter jazz på Bent J i Aarhus. Nu er det bare i museale rammer. Den Gamle By har i deres vidunderlige 70'er karré genopbygget Bent J, med originale materialer fra spillestedet på Nørre Allé. Spillestedet blev drevet af legendariske Bent J. Jensen fra september 1973 til april 2008. Herefter lukkede det efter, at økonomien havde været stram i de sidste år.
Den Gamle By præsenterer en række korte koncerter i den kommende tid på spillestedet. Jesper Thilo er på plakaten i den kommende weekend sammen med bl.a. Alex Riel. Herefter er Hugo Rasmussen Allstarz, Ibrahim Electric og ikke mindst et ægte Bent J-navn, sangerinden Birgitte Laugesen på plakaten ved nogle korte koncerter.
Ps. Jeg glemte at nævne at Jakob Dinesen spiller med Hugo Rasmussen.

Ingen kommentarer: