fredag, maj 01, 2015

Jeppe Gram Kvartet: Liquid Sound (ILK)

Jeppe Gram har gennem årene vist sit værd som trommeslager - men også som komponist med bl.a. Grammofunch og Gramski Beat. Med det mere traditionelle navn Jeppe Gram Kvartet tager han på det nye album Liquid Sound et nyt skridt i karrieren. Titlen skal tages alvorligt. Det er åndeligt og flydende jazz. Flydende som en betegnelse for musikkens bevægelse. 

Gram har allieret sig med tre musikere, som han har en fortrolighed med. Nestoren er saxofonisten Fredrik Lundin, som Gram spiller med i Offpiste Gurus. Nils Bo Davidsen på bas og Søren Kjærgaard på piano er de to andre, som Gram også tidligere har spillet med. I musikken beskæftiger de sig med pausen. 

Hvad sker der i pausen? Hvor går man hen? Det bliver til filosofisk jazz . Man undrer sig. Bruger den undren til at forklare det man ikke umiddelbart forstår og alligevel forklarer. Det lever og ånder i kraft af, at det er fire store individualister, der ikke er bange for hverken sig selv eller hinanden. Fredrik Lundin er tilbagetrukket og mere indadvendt end det vi er vant til at høre fra ham. Det er alvorligt. Jeppe Gram tager med Liquid Sound et modent skridt. Han lader med sin musik, de tre andre komme frem og ånde mentalt. En stærk udgivelse.

Ingen kommentarer: