tirsdag, marts 22, 2016

Christian Winther: Refuge in Sound (Sound Perspective Music)

Så er der atter nyt fra Christian Winther. Han er dansker - men har siden 1997 haft New Orleans som sin base. Her har han lavet flere albums med amerikanske musikere og fået dem udgivet af det danske pladeselskab Steeplechase - som en af de få danske kunstnere overhovedet. Nu er samarbejdet med Steeplechase ophørt og Winther står på egne ben. 

Han er atter en gang i selskab med en række stærke amerikanske jazzmusikere, heriblandt trommeslageren Billy Williams jr. som lige har været i Danmark sammen med pianisten Justin Kauflin. Desuden medvirker bassisten Reuben Rogers, pianisten Allyn Johnson og guitaristen Mike Moreno mens Christie Dashiell medvirker på vokal på One for Mulgrew.

Det er klassisk jazz i en setting hvor der er ro og samling. Det er jazz af den slags der gør sig allerbedst live. Når det ikke er muligt, så er Christian Winthers plade et godt bekendtskab. Han sender undervejs musikalske tributes til pianisten Mulgrew Miller og saxofonisten John Coltrane. Det er på ingen måde tilfældigt at det lige er dem der kommer i fokus. Winthers tone på saxofonen er afklaret. Stilen swinger grundigt. Lyttefornøjelsen består overvejende i at musikken eksekveres så velafrundet og håndværksmæssigt godt. Det er gennemamerikansk jazz leveret af en dansker, der efter næsten 20 år i sydstaterne er godt og grundigt assimileret…The Jazz Way.

Ingen kommentarer: