torsdag, marts 24, 2016

Malene Kjærgaard: Here’s to the ladies (Gateway)

Det er ikke en overdrivelse at kalde det et dreamteam. Kasper Villaume på piano,  Jan Harbeck på tenorsaxofon, Mads Kjølbye på guitar, Tobias Dall Mikkelsen på bas og Snorre Kirk på trommer, hvor de tre sidstnævnte har udgjort hendes fast musikere de sidste 8 år. Nogenlunde sådan må akkompagnementet også gerne se ud, hvis jeg skulle lave en vokaljazzplade. Det er dejligt at vide at man på den måde, er i sync med den kunstner som man skal høre og anmelde. 

Malene Kjærgaard gør ingen vold på det oprindelige materiale. Her er både standards som Come rain or come shine, popklassikere som These boots are made for walking og store jazzsange som Abbey Lincoln's Throw it away og Kjærgaards egen som The beauty of it all.

Der er levnet god plads til at de akkompagenerende musikere kan folde sig ud. Det er meget velafstemt og ekstremt vel udført. Det er også en del af Kjærgaards svære opgave. Hun udfordrer ikke musikken i samme grad som de udfordrer hende. Omvendt er der en tryghed og ro i hendes stemme - der også er med til indikerere en sikkerhed omkring det hun vil. Hun er ikke tvivl. Det handler ikke om at udfordre lyttere eller musikere. Det handler om at udfordre sig selv. Det gør hun og ender med en behagelig plade.

Ingen kommentarer: