mandag, november 21, 2016

Johann Asmundsson: Floating (Stef)

Næste år har den islandske gruppe Mezzoforte eksisteret i 40 år. Vel at nærke med de samme fire musikere. Et af medlemmerne er bassisten Johann Asmundsson, der lige har udsendt albummet Floating. Lad det være sagt med det samme. Er du fan af Mezzoforte bliver du ikke skuffet. Asmundssons signaturbas er gennemgående på hele albummet. Tommelfinger og slagbas af den funky slags, der flyder ubesværet og lækkert afsted. Det er i samme klasse som Stanley Clarkes elbas spil. Har du brug for et nummer, hvor bassen gløder og funken flyder, så er nummeret 55-25 et godt sted at starte. Her har han Mezzoforte vennerne Eythor Gunnarsson på Rhodes og synth og guitaristen Fridrik Karlsson med.

Kendetegnende for pladen er at Asmundsson har indbudt en række forskellige gæster på pladen, bl.a. den nuværende Mezzoforte saxofonist Jonas Wall og Mezzofortes stand in guitarist Bruno Müller. Den thailandske saxofonist Koh The Saxman gæster på nummeret Look Back, der er ren og velsmurt firsernostalgi. Den amerikanske session saxofonist Andy Snitzer, der bl.a. er fast mand hos Paul Simon og Rolling Stones gæster på et enkelt nummer. Pladens afslutningsnummer Browns Boogie er guitarlækkerier. Den amerikanske smooth jazz stjerneguitarist Paul Brown sætter skabet på plads med en velsmurt guitarsolo. I øvrigt medvirker den islandske guitarist Hilmar Jensson, der ikke just er kendt for funky fusionsjazz, også på et enkelt nummer. Og nå ja! Så medvirker Uffe Steen såmænd på nummeret First in line, hvor han giver den sit velkendte Uffe touch.

Floating er jazz af den ekstremt velspillede og vellydende slags. Fusionspræcision og melodisk funk. Har du lyttet til George Duke, Stanley Clarke og Mezzoforte i dine yngre dage og måske endda været til nogle af Mezzofortes koncerter i Danmark i de senere år, så er du placeret lige midt i målgruppen og vil føle dig godt underholdt.

Ingen kommentarer: