torsdag, november 17, 2016

Kutimangoes: Made in Africa (Tramp)

I folkeskolen havde jeg sammen med en klassekammerat en længere periode, hvor vi legede med ord og sprog. Specielt kunne særprægede navne på hovedstæder få os til, at gå og gnægge sammen i flere uger. Vi sagde navnet og omkringstående klassekammerater måbede uforstående. Vi havde to favoritter der slog dem alle. Den ene var Malaysias hovedstad Kuala Lumpur og den anden var Ouagadougou, der dengang var hovedstad i Øvre Volta - endnu et navn der skabte megen moro. I dag er det hovedstaden i Burkina Faso og titlen på det første nummer på The Kutimangoes andet album, der er delvist indspillet i Burkina Faso.

Det danske afroband har været en tur i Burkina Faso, hvor de har indspillet dele af pladen Made in Africa sammen med afrikanske gæstemusikere, hvor vokalisten Patrick Fabré fra det første albums "hit" Fire, også er med. Det er et band der har jazzmusikere i centrale roller. De placerer sig mellem Fela Kutis eksplosive afrogrooves og jazzens improvisationer.

Gustav Rasmussen (trombone), Michael Blicher (sax) og Aske Drasbæk (sax) indtager nogle centrale positioner i front, hvor de suppleret af Johannes Buhl Andreassen på keyboard skaber bandets helt særlige lyd. For der er sket noget siden det første album. Bandet er mere overbeviste og tydelige omkring det de vil. På et af de mere rolige numre som Hunting er intensiteten kombineret med Patrick Fabrés sang et af pladens højdepunkter. The Kutimangoes er blevet mere tilbagelænede og afslappede i udtrykket. Måske har den vestafrikanske varme fået dem til, at svede og smelte sammen med det afrikanske groove. 

Ingen kommentarer: