torsdag, august 10, 2017

Simon Eskildsen Trio: Introducing the Simon Eskildsen Trio (Simon Eskildsen) LP

Det var da en skøn overraskelse. Som mangeårig ynder af triojazz, hvor der både er plads til Peterson, Monk, Evans og Jarrett - alt efter humør - i mine ører, så er denne plade med Simon Eskildsen Trio meget mere end godkendt.
Pianisten Simon Eskildsen får hjælp fra to andre Aarhus-helte, Thomas Sejthen på bas og Daniel Sommer på trommer. Eskildsen debuterede tidligere i år med en duoplade, hvor jeg kom til at skrive at Eskildsen havde taget skiftet fra klassisk til jazz. Det var ikke tilfældet, har jeg siden erfaret. Men hvor der var tydelige inspirationer fra den klassiske kammermusik i samarbejdet med Himpel, så er vi helt og holdent i jazzland på denne plade.

Det syder, sprøjter og svinger om ørene på trioen. Sejthen er kendt for sit insisterende steady basspil. Daniel Sommer placerer sig tæt sammen med Sejthen. Det giver et mættet spil. Simon Eskildsen animerer trioen via sit rytmestærke klaverspil. Improvisationerne vokser frem af melodierne, der er fulde af varme og nærvær.

Endnu en gang kommer der en anbefalelsesværdig jazzplade fra Aarhus, der sætter en tyk streg under at byen i disse år er inde i en gylden jazzperiode. 

Ingen kommentarer: