onsdag, maj 30, 2018

Arild Andersen: In-House Science (ECM) CD/DL/stream >> Bobo Stenson Trio: Contra la indecisión (ECM) CD/DL/stream

Det er næsten 10 år siden at den norske bassist Arild Andersen udgav Live at Belleville, der af flere franske jazzmagasiner blev udråbt til, at være årets album. Andersen var sammen med skotten Tommy Smith på saxofon og italieneren Paolo Vinaccia på trommer. Det er han også på det nye album In-House Science, der optaget af østrigsk radio ved en koncert i 2016 i Bad Ischl.
Det er intenst sammenspillet trio, der dyrker de heftige udladninger. Vinaccia skåner ikke trommerne og Tommy Smith sender tirader af saxofonistiske lækkerier ind i trioen, hvor Arild Andersen myndigt og sikkert leder dem godt på vej.

Arild Andersen spillede i 70'erne sammen med Bobo Stenson, der også er aktuel med et album udgivet af ECM records. Stenson har de sidste tre årtier arbejdet ret fast med den svenske bassist Anders Jormin. På trommer er det Jon Fält der kom med i trioen i 2012. Pladen åbner med titelnummeret Cancion contra la indecision der er skrevet af cubaneren Silvio Rodriguez, en poetisk og smuk åbning der sætter stemningen på albummet. Bobo Stenson bevæger sig drevent mellem klassisk musik, som eks. Debussy og triojazz, der næres af Bill Evans skolen. Triojazz i verdensklasse.

Ingen kommentarer: