tirsdag, september 25, 2018

Martin Fabricius Trio: Under the same sky (Berthold Rec) CD/DL/stream

Siden Martin Fabricius Trio debuterede med When sharks bite for 10 år siden, har jeg fulgt dem med stor iver. Det har heller ikke været så svært, da der kun er kommet en enkelt plade siden. Nu er der endelig et nyt udspil klart med trioen. I 2008 var jeg ikke tvivl om, at den daværende plade var en af de bedste danske jazzplader det år. Jeg er tæt på at mene det samme igen om det nye udspil.

Martin Fabricius på vibrafon er sammen med Andreas Markus på bas og Jacob Hatholt på trommer. Det er berusende smuk musik. Fabricius' sans for den enkle melodi kombineres med knusende roligt spil. Her står tiden stille og den meditative ro forplanter sig til hver en celle i den lyttende krop. Det er filmisk smukt. 

Der er flere grunde til, at jeg er så begejstret for albummet Under the same sky. Der er sket en del siden den 10 år gamle debutplade kom. De laver musik som inge andre. Trioen udstråler en afklaret modenhed, der er med til at bringe dem op i international klasse. Det er varm og inkluderende musik, der har stor brugsværdi, som et intelligent soundtrack til dagen og natten.

Martin Fabricius Trio får en kæmpestor anbefaling fra Jazznyt. Har du brug for at blive overbevist, så prøv at lytte til nummeret Air. Hvis du synes at det er noget lort, så ser det ærligt talt skidt ud for dig og dit indre.
Bonusinfo:
Pladen udkommer d. 19. oktober. Trioen spiller releasekoncert på Metronomen i København d. 15. november kl. 20.00

Ingen kommentarer: