tirsdag, juni 11, 2019

Carsten Dahl Trinity: Painting Music (ACT) CD/DL/stream

Her efterlades du ikke urørt. Du tages i hånden og med ind i musikken. Det er triojazz i absolut verdensklasse!

Efter at Carsten Dahl har sagt at han skærer ned på jazzen og vil bruge mere tid på, at male vælger han at lave et trioalbum, der kommer til at stå som et veritabelt højdepunkt i karrieren. Han har tidligere lavet gode - endda nogle rigtigt gode - trioplader med GinmanBlachmanDahl, Lennart Ginman/Frands Rifbjerg, Arild Andersen/Jon Christensen og såmænd også Mads Vinding/Alex Riel. 

Sammen med Nils Bo Davidsen på bas og Stefan Pasborg på trommer har han lavet et album der udkommer på tyske ACT Records. Det er med andre ord en plade der bliver lanceret internationalt - så verden i endnu højere grad vil opdage Carsten Dahls store talent - og måske kommer til, at kræve at han forlader  malerlærrederne noget oftere.

Musikken er indspillet i Rainbow studiet i Oslo, hvor Keith Jarrett har indspillet flere af sine vigtigste plader. Og Keith Jarrett er ikke til at komme uden om i forbindelse med Carsten Dahl Trinty. De spiller i forlængelse af tonen og klangen fra Keith Jarrett Trio og udvider uhæmmet territoriet. De bruger deres danske ophav, mest tydeligt med Jeg gik mig ud en sommerdag. En velkendt melodi, de tager på som skjorte og bukser og fylder ud med deres krop og fremtoning.

Materialet er overvejende velkendte standards som Over the Rainbow, All The things you are og You and The Night and The music. Det er tre musikere der kender hinanden godt. De udfordrer og fremkalder de gode sider. Nils Bo Davidsens stabile træfyldte baslyd og Stefan Pasborgs time og præcision er i godt selskab med Carsten Dahls virtuose jazzspil. Det er en poetisk og smuk triojazzplade, der fortjener at blive indtaget og hørt af både jazzkendere og rookies ud i jazzlytteriet.

Carsten Dahl Trinity favner og vil deres jazz og lyttere.

Bonusinfo:
Pladen udkommer 27. september.
Det er Carsten Dahl der har malet billedet på coveret. Jeg kan ikke umiddelbart komme på fortilfælde i ACT kataloget, hvor det er den samme der har lavet både kunsten og musikken.
Giant Steps i videoen nedenunder er ikke med på albummet

Ingen kommentarer: