fredag, juni 07, 2019

Mads Houe & The Quavers: Make new sense (Mads Houe) LP/DL/stream

Den nordjyske jazzmusiker Mads Houe er skiftet fra trommer til bas siden første album med Mads Houe & The Quavers. Der er strammet en del op i forhold til debutalbummet i forhold til retning og overblik. Jeg ved ikke om det har noget med instrumentskiftet at gøre.
“Et stenkast herfra” der åbner albummet er en blæserfyldt og funky sag, der skylder sit til Snarky Puppy. Mads Houe vil heldigvis mere end, at være en dansk Snarky Puppy klon, så allerede på andet nummer, “Waiting for The bride”, vendes blikket indad og der kommer ro på. Pladen er præget af funken og fusionen. Men den danske folketone er lige så meget med. 

Det er tydeligt på “Canon no. 1 in Cm”, hvor Jakob Mygind gæster og shiner på sopransaxen. Nummeret er et godt eksempel på, at Mads Houe har arbejdet grundigt med arrangementerne, der er meget vellykkede på albummet. Han har et godt tag på instrumenterne med to saxofonister Martin Kirkegaard og Tadas Pasaravicius, en trompetist Dan Hejslet, en guitarist Salvador Olmos, en pianist Andreas Bergholt, en percussionist Benjamin Kronborg og en trommeslager Jakob Lundbye. Det lugter af ambitioner om at lave big band arrangementer. Pladen slutter dog et helt andet sted med den smukke bas og piano duet A Voice from within.

Make new sense er velskåret og dynamisk lækkert album med små hints til fusion og store danske stemninger.

Ingen kommentarer: