fredag, juni 14, 2019

Pakhus 1: Paysano - the lost studio tapes 1977 (Glad Grammofon) stream

Hvis Buki Yamaz, Heavy Joker og andre fede danske fusionsbands fra de sene 70'ere er noget for dig, så er der lige udkommet et helt og aldeles vigtigt album. Med 42 års forsinkelse udkommer Pakhus 1 albummet Paysano. To af medlemmerne blev sammen med medlemmer af Heavy Joker rodet ind i et projekt der blev til Tøsedrengene - og firserne, et helt særligt årti for dansk musik, kunne begynde.

Pakhus 1 bestod af Klaus Kjellerup på bas og percussion, Aage Hagen på keyboards, Fredrik Søegaard på guitar, Frank Jensen på guitar og percussion og Henrik Schaltz på trommer. Pladen er produceret af Michael Bruun i det legendariske Werner Studio og har gæsteoptrædener fra Aske Bentzon og Ole Thøger.

Vi er solidt plantet i den melodisk funk’ede fusionsjazz. Albummet åbner i et højt groove tempo med Nautilus, hvor Klaus Kjellerup får vist at han også kan spille jazzfunk bas. På titelnummeret Paysano, hvor Ole Thøger gæster på sopransax rammer de plet, her er et nummer med kultpotentiale til det dansegulv, hvor der spilles funky jazz.

Pakhus 1 kan også tage den med ro. Natbageren bevæger sig roligt afsted med finurlige breaks og mellemspil og rammer i midten, Bob James land. Aage Hagen giver den op på elklaveret. Albummet lukker ned med Dansemusen, et mediumslow funknummer med guitar og funkclavinet.

Det er vildt at et bånd med et album af så høj kvalitet kan glemmes i bunden af Fredrik Søegaards klædeskab, fordi pladeselskabet mistede interesse og der kom andre projekter i vejen. Derfor er det også fedt at den endelig er tilgængelig på streamingtjenesterne.

Det er også det eneste minus ved udgivelsen. Den findes kun på streamingtjenesterne. Der bør være potentiale til en vinyludgivelse. Der er mange fusionsfreaks, der gerne vil have sådan en frækkert på pladetallerkenen. Jeg ved i hvertfald at Brian Petro fra Radio Jazz vil blive lige så glad for en vinyl som jeg. Du kan høre Brian Petros interview fra Radio Jazz med to af medlemmene herunder.

Ingen kommentarer: