søndag, december 06, 2020

Tiptoe Bigband: Disturbance (1st Time Records) LP/stream

 

Det fynske Big band Tiptoe Bigband har eksisteret i 25 år - og det kan da godt være at de på landsplan står i skyggen af DR Big Band og Aarhus Jazz Orchestra. Det betyder heldigvis ikke, at de ikke har noget at fortælle.


Big bandet fejrer jubilæet med albummet Disturbance - der udkommer på vinyl. Her har de ladet ni af orkestrets nuværende og tidligere medlemmer skrive ny musik.


John Kristensen har været med i mange år og har tidligere skrevet musik til big bandet. Han har skrevet åbningsnummeret, der også har givet titel til albummet. Stemning er veltempereret og rolig med et par forrygende soli fra Hans Mydtskov på saxofon og Tomasz Dabrowski. Den er nærmest reference for resten af musikken på albummet. Der følger musik skrevet af bl.a. Jesper Riis, Morten Nordal, Ole Visby og Tomasz Dabrowski.


Selv om musikken er skrevet af så mange forskellige er det et sammenhængende indtryk som pladen giver. Jeg får fornemmelsen af, at de har tænkt på big bandet og det som det står for, når de har komponeret. Der er mange fine soli undervejs. Det er dog det samlede indtryk der efterlader mest respekt. Det er kollektivet og evnen til lytte hinanden og bruge det som løftestang. Disturbance er et flot dokument og en passende fejring af det fynske big band.

Tiptoe Bigband

Ingen kommentarer: