torsdag, januar 21, 2021

Uffe Steen: Retroscope (Uffe Steen) CD/DL/stream

 

Han er en legende. En guitarist i sin egen klasse. Det aarhusianske guitar-es Uffe Steen har været en del af den danske musikscene i over 50 år. Han debuterede på plade med folkrock bandet Vestenvinden i 1971 og har nu atter udgivet en plade med sin egen trio, hvor Thomas Sejthen spiller bas og Jesper Bo Knudsen spiller trommer. 


Uffe Steen har et omfangsrigt bagkatalog af finesser og idéer som han kaster ind i sine improviserede guitarsoli. Det er derfor at Retroscope er så vellykket. Ret hurtigt står det klart, at kompositionerne der alle er skrevet af Uffe Steen, pånær Darn that dream af Jimmy van Heusen, er en undskyldning for, at kunne folde sig ud på guitaren. 


Sejthen og Knudsen giver solid og levende backing til Uffe Steens fantasifulde guitarspil. Det er betagende, at nærlytte når Uffe Steen gnidningsfrit og melodiøst serverer den ene perle efter den anden. Pladen byder både på ballader, tilbagelænede stemninger, reggae og jazz. Pladen kan anbefales til alle yndere af sindssygt velspillet og jazzet guitarspil.

Uffe Steen

Ingen kommentarer: