tirsdag, januar 12, 2021

Kathrine Windfeld Big Band: Orca (Stunt) LP/CD/DL/stream

 

Hun har haft big bandet siden 2014 og på udgivelserne, der er kommet siden den første Aircraft i 2015, bliver det mere og mere tydeligt at Kathrine Windfeld bruger big bandet som et instrument. Hun skaber musikken med big bandet i tankerne. Ligesom når hun sidder ved klaveret, så spiller hun big bandet. Musikken er komponeret og tænkt af Kathrine Windfeld. Hun kender klangen - hun ved hvor de enkelte musikere skal trækkes frem til en solo. Hun ved hvornår de enkelte sektioner i big bandet skal sættes i fokus.


Det nye album Orca er en veltilrettelagt nydelse over en time, hvor melodi, fart, temperament, det uforudsigelige, stemninger og følelser går i spænd. Som lytter er det en fornøjelse, at kunne læne sig tilbage og betragte et big band folde sig ud. Kathrine Windfeld sidder selv ved klaveret, mens dansk/svenske Claus Sørensen tager sig af dirigentstokken. 


Orca er en sand big band fejring med suveræne soli undervejs, som eks. Gabor Bolla på The Lifting eller Aske Drasbæk og Rolf Thofte Løkke på titelnummeret. Jeg elsker kraftfyldt og dynamisk big band jazz, hvor blæserne er helt fremme i arrangementerne. Alt det og meget mere får vi på Orca. Hurra for Kathrine Windfeld Big Band.

Kathrine Windfeld

Ingen kommentarer: