fredag, december 03, 2021

Aar & Dag: Tifold af fri form & fælles motiv (Aar & Dag) LP/DL/stream

 

På pladecoveret er der et billede af en Clock Wheel Sequencer. Et hjemmelavet instrument der tilsætter retning, form og indhold til musikken som Aar & Dag fremfører. Den betjenes med et håndtag og drejes rundt. 


Aar & Dag er et musikalsk kollektiv der består af Andreas Pallisgaard, Mads Forsby, Anders Lauge Meldgaard og Michael Mørkholt. Her er de sammen med Magnus Bak, Victor Dybbroe, Lars Greve, Oliver Laumann, Jakob Munck og Anders Vestergaard - alle etablerede navne på den bredtfavnende danske jazzscene. 


Det er meget særegen og besættende oplevelse at lytte til pladen. De ti musikere bevæger sig rundt i cirkler, hvor gentagelser som det kendes fra minimalistisk musik er et væsentligt element. Alligevel er det noget andet end den minimalistiske musik der ofte opleves som lineær. Aar & Dag kører rundt og rundt og rammer med deres 10 individuelle cirkler, en stor fælles cirkel. Det er frit og kollektivt. De er sammen om et hele, hvor kollektivet bæres af frihed og åbenhed.


Albummet er en meditativt messende oplevelse der stiller krav til dit fokus. Det er vel heller ikke for meget forlangt, når musikerne har gjort deres yderste for at spille superkompliceret musik, der er så inspirerende at lytte til. 

Aar & Dag

Ingen kommentarer: